Penetrating Probes of Hot High-mu_B Matter: Theory Meets Experiment

Report of Contributions

Welcome from the ECT* director

Contribution ID: 1

Type: not specified

Welcome from the ECT* director

Monday 21 July 2025 09:30 (10 minutes)

Presenter: VAN KOLCK, Ubirajara (ECT*, Trento)Session Classification: Introduction and projects 1

Introduction to the workshop and ...

Contribution ID: 2

Type: not specified

Introduction to the workshop and organization of the week

Monday 21 July 2025 09:40 (20 minutes)

Presenter:SCOMPARIN, Enrico (INFN Torino)Session Classification:Introduction and projects 1

The phase diagram at finite muB a ...

Contribution ID: 3

Type: not specified

The phase diagram at finite muB and T

Monday 21 July 2025 10:00 (45 minutes)

Presenter: PAWLOWSKI, Jan M. (University of Heidelberg)Session Classification: Introduction and projects 1

Hot and dense baryon-rich QCD m ...

Contribution ID: 4

Type: not specified

Hot and dense baryon-rich QCD matter

Monday 21 July 2025 11:15 (45 minutes)

Presenter: WAMBACH, Jochen (TU Darmstadt)

Session Classification: Introduction and projects 1bis

Studying QCD matter at high-...

Contribution ID: 5

Type: not specified

Studying QCD matter at high-baryon density with the HADES experiment

Monday 21 July 2025 12:00 (45 minutes)

Presenter: HARABASZ, Szymon (Laboratoire de Physique des 2 infinis Irène Joliot-Curie –IJCLab)

Session Classification: Introduction and projects 1bis

NA60+/DiCE: overview and plans

Contribution ID: 6

Type: not specified

NA60+/DiCE: overview and plans

Monday 21 July 2025 14:00 (40 minutes)

Presenter: VOROBYEV, Ivan (CERN)

Session Classification: Introduction and projects 2

Overview of STAR-BES results

Contribution ID: 7

Type: not specified

Overview of STAR-BES results

Monday 21 July 2025 14:40 (40 minutes)

Presenter: RUAN, Lijuan

Session Classification: Introduction and projects 2

The CBM experiment at FAIR: ove ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

The CBM experiment at FAIR: overview and physics performance

Monday 21 July 2025 15:20 (40 minutes)

Presenter: ANDRONIC, Anton (University of Munster)Session Classification: Introduction and projects 2

Plenary discussion: a roadmap for ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

Plenary discussion: a roadmap for the week, ideas for a possible document

Monday 21 July 2025 16:30 (1 hour)

Presenter: RAPP, Ralf (Texas A&M University) **Session Classification:** Discussion 1

Informal discussions (small groups)

Contribution ID: 10

Type: not specified

Informal discussions (small groups)

Session Classification: Discussion 1

Plenary discussion on previous da ...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Plenary discussion on previous day topics

Tuesday 22 July 2025 09:30 (1 hour)

Presenters: USAI, Gianluca (Università di Cagliari and INFN); GALATYUK, Tetyana (Technische Universität Darmstadt)

Session Classification: Discussion 2

Theory overview on open charm

Contribution ID: 12

Type: not specified

Theory overview on open charm

Tuesday 22 July 2025 10:50 (45 minutes)

Presenter: GRECO, Vincenzo **Session Classification:** Open charm 1

Overview on open charm, includin ...

Contribution ID: 13

Type: not specified

Overview on open charm, including NA60+/DiCE and CBM prospects

Tuesday 22 July 2025 11:35 (45 minutes)

Presenter: PRINO, Francesco (INFN, Sezione di Torino)Session Classification: Open charm 1

Spectral functions from lattice QC...

Contribution ID: 14

Type: not specified

Spectral functions from lattice QCD, from light hadrons to heavy quarks

Tuesday 22 July 2025 13:35 (40 minutes)

Presenter:ALLTON, Chris (Swansea University)Session Classification:Open charm 2

Hadronization of heavy flavours in ...

Contribution ID: 15

Type: not specified

Hadronization of heavy flavours in pp and AA

Tuesday 22 July 2025 14:15 (40 minutes)

Presenter: HE, Min (Nanjing University of Science & Technology) **Session Classification:** Open charm 2

Open/hidden charm in transport i...

Contribution ID: 16

Type: not specified

Open/hidden charm in transport in nuclear collisions at SPS/FAIR energy

Tuesday 22 July 2025 14:55 (40 minutes)

Presenter:SONG, Taesoo (GSI)Session Classification:Open charm 2

Hypernuclei production at fixed-...

Contribution ID: 17

Type: not specified

Hypernuclei production at fixed-target energy

Tuesday 22 July 2025 16:05 (40 minutes)

Presenter: PUCCIO, Maximiliano (CERN) **Session Classification:** New directions

Probing the phase-coexistence reg...

Contribution ID: 18

Type: not specified

Probing the phase-coexistence region with leptons

Tuesday 22 July 2025 16:45 (40 minutes)

Presenter: RANDRUP, Jorgen (LBNL) **Session Classification:** New directions

Informal discussion (small groups)

Contribution ID: 19

Type: not specified

Informal discussion (small groups)

Tuesday 22 July 2025 17:25 (25 minutes)

Session Classification: Discussion 3

Plenary discussion on the topics of ...

Contribution ID: 20

Type: not specified

Plenary discussion on the topics of previous day

Wednesday 23 July 2025 09:30 (1 hour)

Presenters: PRINO, Francesco (INFN, Sezione di Torino); GRECO, Vincenzo **Session Classification:** Discussion 4

Theory overview on quarkonium

Contribution ID: 21

Type: not specified

Theory overview on quarkonium

Wednesday 23 July 2025 10:50 (45 minutes)

Presenter: VAIRO, Antonio (TUM) Session Classification: Quarkonium 1

Overview on quarkonia, including...

Contribution ID: 22

Type: not specified

Overview on quarkonia, including NA60+ and CBM prospects

Wednesday 23 July 2025 11:35 (45 minutes)

Presenter: SCOMPARIN, Enrico (INFN Torino) **Session Classification:** Quarkonium 1

Intrinsic Heavy Hadrons in Fixed-...

Contribution ID: 23

Type: not specified

Intrinsic Heavy Hadrons in Fixed-Target Collisions

Wednesday 23 July 2025 13:35 (40 minutes)

Presenter: VOGT, Ramona (LLNL and UC Davis) **Session Classification:** Quarkonium 2

Heavy Flavour production at fixed-...

Contribution ID: 24

Type: not specified

Heavy Flavour production at fixed-target LHC

Wednesday 23 July 2025 14:15 (40 minutes)

Presenter: DA SILVA, Cesar (Los Alamos National Lab)Session Classification: Quarkonium 2

Quarkonia Spectral Function from ...

Contribution ID: 25

Type: not specified

Quarkonia Spectral Function from Lattice QCD

Wednesday 23 July 2025 14:55 (40 minutes)

Presenter: BALA, Dibyendu (Bielefeld University) **Session Classification:** Quarkonium 2

Comover models at low energy

Contribution ID: 26

Type: not specified

Comover models at low energy

Presenter: G. FERREIRO, Elena (Universidade de Santiago de Compostela, IGFAE) **Session Classification:** Quarkonium 3

Quark model approach to quarkonia

Contribution ID: 27

Type: not specified

Quark model approach to quarkonia

Wednesday 23 July 2025 16:25 (40 minutes)

Presenter: BLASCHKE, David (Institute for Theoretical Physics University of Wroclaw, Poland)

Session Classification: Quarkonium 3

Plenary discussion on the topics of ...

Contribution ID: 28

Type: not specified

Plenary discussion on the topics of previous day

Thursday 24 July 2025 09:30 (1 hour)

Presenters: VAIRO, Antonio (TUM); SCOMPARIN, Enrico (INFN Torino) **Session Classification:** Discussion 6

Theory overview on dileptons

Contribution ID: 29

Type: not specified

Theory overview on dileptons

Thursday 24 July 2025 10:50 (45 minutes)

Presenter: GALE, Charles (McGill University) **Session Classification:** E.M. probes 1

Experimental overview on dileptons

Contribution ID: 30

Type: not specified

Experimental overview on dileptons

Thursday 24 July 2025 11:35 (45 minutes)

Presenter: STROTH, Joachim (Goethe University Frankfurt / GSI) **Session Classification:** E.M. probes 1

Experimental overview on real ph ...

Contribution ID: 31

Type: not specified

Experimental overview on real photons

Thursday 24 July 2025 13:35 (40 minutes)

Presenter: ESHA, Roli (Stony Brook University) **Session Classification:** E.M. probes 2

Considerations on PHENIX vs ST ...

Contribution ID: 32

Type: not specified

Considerations on PHENIX vs STAR puzzle

Thursday 24 July 2025 14:15 (30 minutes)

Presenter:DREES, Axel (Stony Brook University)Session Classification:E.M. probes 2

Electric Conductivity of QCD matt...

Contribution ID: 33

Type: not specified

Electric Conductivity of QCD matter (QGP/hadronic)

Thursday 24 July 2025 14:45 (40 minutes)

Presenter: FLOERCHINGER, Stefan (Theoretisch-Physikalisches Institut, Friedrich-Schiller-Universität Jena)

Session Classification: E.M. probes 2

Low momentum/low mass dilepto ...

Contribution ID: 34

Type: not specified

Low momentum/low mass dileptons in HADES and results on photon polarisation from coarse-graining approach

Thursday 24 July 2025 15:55 (40 minutes)

Presenter: SECK, Florian (TU Darmstadt) **Session Classification:** E.M. probes 3

Probing high-mu_B matter with di ...

Contribution ID: 35

Type: not specified

Probing high-mu_B matter with dileptons using the MPD detector at NICA

Thursday 24 July 2025 16:35 (40 minutes)

Presenter:TSERRUYA, Itzhak (Weizmann Institute)Session Classification:E.M. probes 3

Phi meson properties in dense mat...

Contribution ID: 36

Type: not specified

Phi meson properties in dense matter from pA collisions in a transport approach

Thursday 24 July 2025 17:15 (40 minutes)

Presenter:GUBLER, Philipp (JAEA)Session Classification:E.M. probes 3

Informal discussions (small groups)

Contribution ID: 37

Type: not specified

Informal discussions (small groups)

Wednesday 23 July 2025 17:05 (50 minutes)

Session Classification: Discussion 5

Plenary discussion on the topics of ...

Contribution ID: 38

Type: not specified

Plenary discussion on the topics of previous day

Friday 25 July 2025 09:30 (1 hour)

Presenters: GALE, Charles (McGill University); STROTH, Joachim (Goethe University Frankfurt / GSI)

Session Classification: Discussion 7

Summary of the workshop, main i ...

Contribution ID: 39

Type: not specified

Summary of the workshop, main ideas and future developments

Friday 25 July 2025 10:50 (1h 10m)

Session Classification: Wrap-up and conclusions

Transport coefficients and energy...

Contribution ID: 40

Type: not specified

Transport coefficients and energy loss for the hot and baryon dense QGP using Einstein-Maxwell-dilaton Holographic Model

Presenter: KHAN, Musa Rahim (University of Houston)Session Classification: Introduction and projects 3

Informal discussions (small groups)

Contribution ID: 41

Type: not specified

Informal discussions (small groups)

Thursday 24 July 2025 17:55 (20 minutes)

Session Classification: Discussion 8

Nuclear Cold QCD: Review and Fu...

Contribution ID: 42

Type: not specified

Nuclear Cold QCD: Review and Future Strategy

Wednesday 23 July 2025 16:05 (20 minutes)

Presenter: VOGT, Ramona (LLNL and UC Davis) **Session Classification:** Quarkonium 3